torsdag 16. desember 2010

Dagens nettaviser og deres utvikling.

Jeg har spurt meg selv mange ganger, jeg. "Leser jeg en nyhetsnettavis, eller har jeg klart å rote meg inn på en tabloidavis?"

Det er sikkert flere enn meg som har lagt merke til det at man idag kan klikke seg inn på Tv2.no, vg.no og db.no(for å nevne de tre største nettavisene/nyhetsformidlerne på nett) og se overskrifter som:

- "Danse dommer Tor Fløysvik kastet ut av Facebook"
- "Åpner for fotball-VM i Qatar på vinteren."
- "Dette juletreet koster 65 millioner."
- "Liv Ullmann angriper nordmenn i svensk avis."
- "Mariah Carey venter tvillinger."
- Og ikke minst: Jaktenbonde ditt, jaktenbonde datt, Jakten på kjærligheten, Jakten frier ditt og datt ganger 10.

Og dette er bare noen av de øverste overskriftene som jeg leser idag.

Nå skal ikke jeg plukke ifra hverandre alle disse, men jeg må si at man i det minste kan sette mer fokus på at soldatene våre i Afghanistan idag kjørte over en veibombe. Det var øverst i noen minutter, så falt det ned til fordel for en TV2 reporter som har hatt en frekk Securitas selger på besøk. Er sikkert en forskjell på innenriks og utenriks, men jeg har faktisk mer interesse av å lese om soldatene våre enn at Mariah Carey skal ha tvillinger, altså.

De fleste kjenner til Agurknytt. Den tiden på sommeren hvor alle har tatt ferie, også alle de kriminelle(hvor vi nå ser bortifra alle de tyveribandene som herjer, selvsagt..). Men nå ser det faktisk ut til at agurknytt tar over plassen for de ordentlige nyhetene.

Å scrolle seg nedover en nettavis nå om dagen går fort. Det er somregel sånn det går: Agurk, agurk, agurk, nyhet, sladder, sladder, agurk, sladder, nyhet, sladder, sladder, agurk. Ikke at dette er noe jeg har forsket på, bare noe som har slått meg. I lang tid. Lang, lang, lang tid.

Så jeg lurer litt da.... Noen sier det at journalistene er for ukritiske. Ikke dumt sagt, men jeg tror faktisk også at noen ikke vil at man skal lese ordentlige nyheter lenger, for det ser da ut som om de drukner de ned i agurk/sladder.

Hva synes du?

4 kommentarer:

 1. Helt enig i den der ja. Er snart ikke.nyheter i papir.avisene heller.

  SvarSlett
 2. Det samme slo meg i dag (særlig i dag!), da jeg leste i både VG, Dagbladet, Bergensavisen og Bergenstidene om (waiit for it) "den tyske skjeløyde rotta", eller hva det nå var. omg.

  SvarSlett
 3. Godt skrevet!
  Exo.

  SvarSlett

Du er velkommen til å kommentere innleggene, husk på at det du skriver skal du stå ansvarlig for. Trusler, hets, trakassering og annet står jeg helt fritt til å slette/ikke publisere og ta videre med politiet.