torsdag 2. august 2012

Avgiftskåte staten.

Vi alle som betaler skatt og andre avgifter, vet at staten ikke vil finne på å gjøre noe eller anbefale noe som kan finne på å fjerne noe av sugerøret som de har i lommebøkene våre.

Denne artikkelen er en av de tingene som beviser nettopp det: NRK artikkel

Her snakker vi altså om miljøvennlig drivstoff, som kan brukes av både bensin og dieselbiler, som kan fjerne forurensing og utslipp på lang sikt, og gjøre luftkvaliteten bedre i storbyene hvor vi sliter med eksoslokk på dårlige dager.

Men neida. Først så prøvde de å legge avgift på drivstoffet, for å gjøre det så dyrt at ingen ville kjøpe det, og dertil gjøre det sånn at selskapet som distribuerer drivstoffet nesten gikk konkurs. Men eieren bak selskapet var ikke tapt bak ei bjørk. Han gikk til søksmål. Og vant.

Så nå er altså neste steg å fjerne det HELT ved å endre lovgivningen. I FELLESFERIEN.
Og hvem er det de har kalt inn til høringen for å få det som de kaller:
– Det er for at det regelverket som sendes ut på høring skal bli vurdert og at man skal få de innspillene som er nødvendig, slik at myndighetene på et godt grunnlag kan fatte en beslutning om en eventuell endring i forskriften, sier Stokke.
 Jeg nevner i fleng:
- Aleneforeldreforeningen
- Cerebral Parese-Foreningen
- Norges Husflidslag
- Norges Gullsmedforbund

Men altså ikke Ecofuel, selskapet som har gjort drivstoffet tilgjengelig for den gjengse mann.

Når man ser på den listen over organisasjoner de har kalt inn, så får jeg følelsen av å se på en liste over random selections. Hva har Norges Husflidslag med miljøvennlig drivstoff å gjøre?

Så. Konklusjonen blir denne:
Staten. Driter i hva slags verden de overleverer til sine barn, barnebarn og oldebarnebarne. Bare så lenge de får inn mest penger i statskassen. De blåser i luftkvaliteten, og folk med lungeproblemer. Det kan være en fin dag med lite eller ingen pollen, men eksoslokket ligger der og ruger. Usynlig. Men du merker det med en gang du går ut. Tungt å puste, hvesing i lungene. Du innser at slaget er tapt og går slukøret inn igjen, på en fin soldag, fordi lungene dine ikke takler luften som er ute.

Jeg applauderer til Staten, og "våre" representanter på Stortinget. Dere beviser atter en gang for deres velgere at dere driter i oss. Takk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du er velkommen til å kommentere innleggene, husk på at det du skriver skal du stå ansvarlig for. Trusler, hets, trakassering og annet står jeg helt fritt til å slette/ikke publisere og ta videre med politiet.