torsdag 12. april 2018

De forteller deg aldri sånt som dette....

Jeg husker gamle dager, da man måtte finne frem til bøker for å lese om sykdommene man hadde. Jeg husker at alt ble stappet i bøtta med sykdommen, for det var sånn det var.

Med facbook og twitter har en ny verden åpnet seg. Man kan få informasjon rett fra legeboka, fra leger, fra andre, fra forskere.
Og det er deilig. For nå kan jeg finne ut av om noe er pga sykdommene eller om det er noe nytt som bør sjekkes ut.

Og nå har jeg fått noe nytt som bør sjekkes ut.
Jeg reagerer på ALT av mat. Absolutt alt. Det er ikke den ting jeg ikke kan spise og få problemer av. Og hva som skaper problemet sier du? Magesekken. Jeg tror ihvertfall det, for dette problemet inntrer rimelig fort etter at jeg har spist eller drukket. Det produseres ekstreme mengder med luft og jeg blir sittende å små rape det jeg har spist eller drukket i flere timer etterpå.
Og lufta samler seg ikke i magesekken heller, den siger sakte og sikkert oppover hele spiserøret og blir liggende der og "godgjøre" seg før den kommer ordentlig opp.
Jeg må faktisk sette meg riktig eller reise meg opp for å få den ut. Og det hjelper heller ikke å fremprovosere raper, jeg må vente til det vil slippe av seg selv.

Og det er helt grusomt. Jeg blir matlei, drikkelei og er på nippet til å få vegring til å spise. Men den veien har jeg prøvd en gang før og dit vil jeg ikke igjen, så jeg presser i meg mat som en flink liten pike med på følgende ubehagelige timer etterpå.

Jeg har lest side opp og side ned, snakket med folk på gruppene på face. Dette er det noen få som opplever og det går gjerne på matallergier av noe slag, men de har ikke hørt om noen som reagerer på ALT.
Jeg kutta ut melk en periode. Hjalp ikke.
Kutta ut gluten. Hjalp ikke.
Fikk tips om å kutte ut noen andre spesifikke greier. Hjalp ikke.

Så jeg sitter her da med dette jævla problemet, vet ikke hva det kommer av, hva som må til for å finne det ut og en legetime om en ukes tid. Sender han meg til enda en gastroundersøkelse, kommer jeg til å be om å bli satt under narkose, for den siste gastroskopien satte så jævlig dype inntrykk i meg at jeg aldri noensinne ever vil undergå en sånn undersøkelse bevisst.

Og dette er en sånn flau greie å slite med. For jeg må få det ut. Hvis ikke blir jeg kvalm. Skikkelig kvalm. Men det er ikke noe man kan gjøre blant folk, føler jeg. Lette på trykket på den måten. Men jeg må bare. Så får folk tro hva faen de vil. Om de spør meg hvorfor, skal de få svar.

Og det får meg til å craaaaaave etter kullsyre, fordi kullsyren hjelper, ikke sant?? Men jeg kan virkelig ikke ha det inntaket med brus som jeg har hatt de siste månedene nå, det vil knekke tennene, føre til dårlig mage(JA, IKKE SANT?!) og enda verre form... 

Andre gangen jeg redigerer dette innlegget nå:
Nå har jeg skrevet om det, om det er noe som følger med en av disse to sykdommene eller begge, her, vær så god. Du kan nå finne informasjon om det.

Hva er dette, liksom??

2 kommentarer:

 1. Uff, det hørtes helt grusomt ut :( Det er noe dritt å slite med sånt. Kjenner godt til det selv, uansett hva jeg spiser blir jeg oppblåst og kvalm. Men ikke like ille som deg høres det ut som. Jeg har blitt verre pga antidepp, det har påvirka tarmsystemet kraftig. Før har jeg alltid hatt fin og god(haha) avføring, men det er blitt et helvete med løs mage siden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er ganske grusomt.
   JEg gikk jo på trisykliske antidepressiva mot smerter, så kan godt være at det er den som henger igjen. Avføringa har blitt en blanding hos meg, men det er dritt(pun intended), læll.

   Time hos legen er bestilt så nå forsvinner det vel... Det pleier alltid å gjøre det.

   Slett

Du er velkommen til å kommentere innleggene, husk på at det du skriver skal du stå ansvarlig for. Trusler, hets, trakassering og annet står jeg helt fritt til å slette/ikke publisere og ta videre med politiet.